Hund

Att välja passning åt sitt husdjur kan kännas minst lika viktigt som att välja dagis till sitt barn.

Våra husdjur är familjemedlemmar som vi månar om. Du ska kunna känna att du är lugn och trygg med att ha din hund hos oss och att den är glad och tillfreds när du hämtar den.

Vi har plats för 4-6 hundar i egna rum med tillgång till egen rastgård direkt från rummet. Samt ett hundhus med plats för upp till två hundar med sammanhängande rastgårdar.

På tomten finns även en stor rastgård där hundar som kommer överens kan få leka och vistas mellan hundpromenaderna. Kan hunden rastas med andra hundar försöker vi hitta passande kompisar till promenaderna då vi oftast tar hundarna två och två så att varje hund får tid att nosa ordentligt och utföra sina behov i lugn och ro.

I själva inackorderingspriset ingår eget ”rum”, rastning och aktivering. Mat ingår ej, så ta med egen mat som räcker för hela vistelsen. Glöm ej att skriva hundens namn på förpackningen samt tala om hur mycket den ska ha att äta per dag.


HÄLSA OCH FÖRSÄKRING

Alla våra gäster måste vara försäkrade. Försäkringen måste bland annat omfatta veterinärkostnader och rättsskydd (rättsskydd ingår normalt i hemförsäkring). Pensionatet står ej för några kostnader som uppstår vid veterinärbesök.

Gästande hundar måste vara vaccinerade mot valpsjuka, Parvo och kennelhosta.

Om du har en tik som du tror att den kommer börja löpa under sin bokade vistelse så får du höra av dig innan för att finna den bästa lösningen.

Värmdö hund och kattpensionat har en lantlig miljö och högsta möjliga standard på hygien. Många av våra gäster ger oss beröm för vår fina miljö.  Eftersom våra gäster kommer från olika håll och bor under samma tak så innebär det ökad smittorisk. Därför är det viktigt att våra gäster har aktuella vaccinationer. Det är av stor vikt att du som hundägare tar ansvar för att bara lämna en frisk hund till oss.

Då vi eftersträvar ett lugnt och harmoniskt besök för våra pensionatsgäster så är det viktigt att din hund klarar att bli lämnad själv utan att yla och skälla under tiden ingen personal är nere på avdelningen.


EN DAG PÅ PENSIONATET

MORGON:

Dagen börjar med morgonpromenader och morgonmål som regel mellan 07.00 – 08.00.

LUNCH:

Mellan ca 10-13 är det dags för längre lunchpromenader i skog och mark och ibland går vi ner till havet eller tar bilen för en hundutflykt (om husse/matte tillåter). Om vissa hundar går bra ihop går jag med dem två och två annars var och en för sig. Efter det lunchvila.

EFTERMIDDAG:

Ca kl 15-16 blir det en lite kortare promenad, samt lite ”mys & gos” eller ”lek & bus” på tomten.

MIDDAG:

Ca kl.18.00 är det dags för middag samt en kortare promenad.

Ta med egen mat, ingår ej i priset.

NATTNING:

ca 21-22 sista rundan i närområdet innan nattning för hundarna.

HUNDSTIMULANS:

Under dagen så får de hundar som går ihop leka i stora rastgårdar tillsammans med kamrater om husse och matte tillåter. Annars får hunden vara i sitt rum samt på sin egen uteplats.

Jag försöker även hitta på så att hundarna får lite mental stimulans, söka efter godis, träna på lite olika agilityhinder samt lydnad.


HÄMTNING OCH LÄMNING

Hämtning och lämning sker normalt:

Vardagar  8.30 – 9.30, 12.00 – 13.00 samt 18.00 – 19.00.

Helger 10.00 – 11.00, samt 17.00 – 18.00.

Eller enligt separat överenskommelse.

Hämtning och lämning utanför dessa tider kan medföra en extra avgift om 250kr.

Glöm ej att fylla i incheckningsformuläret innan ankomst.

Hör av er senast dagen innan ankomst och bestäm en tid för lämning/hämtning. Ring eller skicka ett sms när ni är här så möter vi er vid grinden.

Tag alltid med något att bädda med som gärna luktar bekant. Glöm inte vaccinationsintyg.

Vänligen respektera våra hämtning/lämningstider för att bibehålla en lugn miljö för djuren samt för att vår arbetsdag ska flyta på bästa sätt.


BOKNINGSREGLER

För att en bokning skall vara bindande måste hela eller minst halva hyran betalas in som bokningsavgift i samband med bokningen eller senast sju dagar efter,  ev. restsumma skall finnas på kontot 3 veckor innan bokat datum.

  • Avbokning som sker med minst 21 dagar före ankomst = 100% återbetalning.
  • Avbokning med 14–21 dagar kvar till ankomst = 50% återbetalning.
  • Avbokning med mindre än 14 dagar kvar till ankomst = Ingen återbetalning.

OBSERVERA Jullov, sportlov, påsklov, sommarlov och höstlov är det stor efterfrågan på platser vid pensionatet. Det är därför särskilt viktigt att bokningar som avser dessa tider åtföljs av bokningsavgifter.

Bokningar som inte åtföljs av bokningsavgifter under dessa tider lämnas utan åtgärd.

För att vara garanterad plats måste bokningsavgift erläggas.

När ni betalar er bokningsavgift är det viktigt att ni anger djurets namn och datumet för vistelsen.


PRISLISTA

1 hund vardagar350 kr / påbörjad dag
1 hund lördag/söndag500 kr / påbörjad dag
2 hundar vardagar550 kr / påbörjad dag
2 hundar lördag/söndag700 kr / påbörjad dag
Prisexempel 1v.1 hund 2750 kr. 2 hundar 4150 kr
Lovtillägg (Sportlov och Höstlov)+550 kr / Vecka
Helgdagar (Påsk, Kristi himmelfärd,
Midsommar, Jul, Nyår)
+300 kr /dag
Medicinering +50 kr / dag

BETALNING

Vid bokning får du alla uppgifter på e-mail. Betalning sker till vårt bankgiro eller bankkonto.

BG 217-6303

Swedbank 83279 903674598